nuchter, nieuwsgierig, ondernemend en eigenwijs

Mijn verhaal

Op mijn 19e jaar verhuisde ik naar Duitsland omdat ik dacht de liefde van mijn leven gevonden te hebben. Ik ging aan het werk bij “der Barmherzigen Brüder” als begeleider van een groep mannen met een psychiatrische achtergrond én een verstandelijke beperking. Ik kan mij nog herinneren dat ik bij ‘der Brüder’ langs moest komen om te bewijzen dat ik het werken aldaar wel waardig was. De beste man, zat in zijn habijt achter een groot eiken bureau met een houten kruis prominent aan de muur. Hij stelde mij allerlei vragen, over mijn achtergrond, mijn geloof en mijn bezieling.

Pittige vragen voor een 19 jarige die ik op dat moment nog niet zo helder voor ogen had. In de jaren die volgden zat ik niet lekker in mijn vel, mijn relatie ging over, ik verhuisde weer naar Nederland en rende van de ene werkgever naar de andere. Tot overmaat van ramp heb ik mijzelf onbedoeld met een auto het water in gereden. Grenzeloos, geen ‘nee’ durven zeggen en burn-out gevoelens waren mij niet vreemd.

Ruim 20 jaar later, mijn rugzak een stuk voller, verschillende therapieën en opleidingen verder is mijn bezieling, mijn doel, mijn wens me veel duidelijker geworden. Ik wil jou ondersteunen om jezelf te kunnen helpen. Want als ik iets heb geleerd is het dat je zélf de sleutel bent tot jouw eigen waardevolle leven. Soms duurt het even voordat je de juiste sleutel hebt gevonden, of past hij na jaren niet meer. Dan heb je iemand nodig die met je meekijkt en helpt je bewust te worden van jouw eigen invloed in het leven.

En dit is wat ik sinds maart 2014 doe in mijn eigen praktijk voor Therapie en Coaching in West-Friesland. Daarnaast ben ik in opleiding voor geaccrediteerd leefstijlcoach omdat ik mijzelf wil blijven ontwikkelen op een breed vlak. Want niet alleen de psyche bepaalt hoe je je voelt, ook je beweging, je voeding, je ontspanning, slaap, hoe je omgaat met stress en hoe je naar het leven kijkt.

Ik zie mijzelf als een nuchter, nieuwsgierig, ondernemend, eigenwijs en reislustig persoon. Ik hou van nieuwe impulsieve ervaringen en van uitdagingen. Deze uitdagingen komen soms als vanzelf naar mij toe. Van een wereldreis van één jaar per fiets tot en met het leven met en na kanker waarmee ik in 2014 in aanraking kwam. Om over de uitdagingen van een gezin nog maar te zwijgen 🙂

Naast mijn praktijk hou ik erg van mijn vrije tijd. Samen met mijn man Remco en 3 kinderen (Arsa 2011, Jinthe 2012 en Merijn 2016) trekken we er regelmatig voor korte en langere tochten (per fiets) op uit. Tijdens het reizen geniet ik het meest van het ‘gewoon zijn’ op een plek waar ik op dat moment ben. Ik geniet van de mensen om me heen, van de mooie ontmoetingen, van de verschillende culturen en religies en van de fantastische natuur op onze aardbol. Door het reizen word ik wederom bevestigd in het feit dat contact tussen mensen zeer belangrijk is.

Ik kijk uit naar onze ontmoeting!

Volg mij op Social Media:

Wil jij maandelijks inspiratie van mij in je mailbox ontvangen?

Sociaal Pedagogische Hulpverlening

HVA Amsterdam

Hier heb ik geleerd om op methodische wijze groepen kinderen of volwassen met verschillende problemen te begeleiden. Ik heb gewerkt op woongroepen en binnen de individuele hulpverlening.

Gestaltmethodiek en -therapie

NSG Amsterdam

Gestalttherapie is een ervaringsgerichte vorm van therapie voor mensen die psychische klachten ervaren met betrekking tot zichzelf en hun omgeving. De kracht van contact, de dialoog en awareness (bewustzijn) hebben mij hierin extra geinspireerd.

Leefstijlcoaching

AVLEG Driebergen

Leefstijlcoaching gaat over de vier pijlers voeding, bewegen, stress en ontspanning. Ik leer hoe ik mensen kan coachen op gedragsverandering om een blijvende leefstijlverandering te vormen zodat de coachee gezond en vitaal door het leven gaat.

Hoe klanten mij ervaren

Petra is geduldig en kan zich goed inleven. Ik waardeer haar directheid en dat ze zegt wat ze voelt en denkt op een resepectvolle manier. Ik heb op een andere manier naar mijn problemen leren te kijken waar ik veel profijt van heb. Ik vond de therapie best confronterend en lastig maar heb ook veel gelachen!

Wil jij samen met mij werken aan een oplossing voor jou?

Maak dan nu een afspraak voor een kennismaking!