Verandering komt tot stand wanneer je wordt wie je bent in plaats van na te streven wat je niet bent

Gestalttherapie of coaching

Gestalttherapie is een ervaringsgerichte therapievorm die draait om (de kracht van) contact. Geen trucjes of ezelsbruggetjes maar echt contact in het ‘hier en nu’ met jezelf (gewaarzijn/ mindfulness) en in contact met de omgeving. 

Gestalttherapie wordt ook wel de psychotherapie van het contact genoemd.

Gestalttherapie is:

9

Existentieel

Het gaat over wie je bént

9

Experimenteel

Ieder mens is anders en zodoende bestaan er geen vaste antwoorden. Door het aangaan van experimenten (oefenen van ander gedrag) kan je je eigen antwoorden vinden

9

Experiëntieel

Alleen door ‘ervaren’ krijg je inzicht in waar ’het’ over gaat.

Zijn wie je bent

Iedereen kent kleine en grote problemen in zijn leven. Deze zijn niet te sturen of te stoppen. Gelukkig heb je er wel invloed op. Ik help jou om jouw uitdagingen te onderzoeken en om er op een andere manier mee om te gaan zodat ze je niet meer zo in de weg zitten. Ik help jou in het onderzoek naar jezelf op een authentieke, eerlijke en gelijkwaardige manier. Op jouw eigen tempo, in een prettige en veilige omgeving zodat jij je weer krachtig zult voelen om jou pad verder op te lopen.

Ik ben geïnteresseerd en geïnspireerd door de Gestaltmethodiek. Dit is een actieve en ervaringsgerichte vorm van therapie of coaching. De focus van de gesprekken ligt, naast de inhoud van de problemen, vooral op hoe jij jouw problemen ervaart. Welke betekenis het voor je heeft en hoe je hiermee omgaat. Hierdoor wordt jouw bewustzijn vergroot en helpt het om andere keuzes te kunnen maken. Jouw eigen krachten worden aangeboord, zichtbaar en vergroot. Bij Dialogisch gaat het om wie je bént. Ieder mens is anders en zodoende bestaan er geen vaste antwoorden. Daarom gaan we samen door middel van gesprekken en kleine oefeningen op zoek naar jouw antwoorden.

“Ik wil jou ondersteunen om je meer bewust te zijn zodat je keuzevrijheid ervaart en wordt wie je bent”

Jij bent de deskundige in jouw leven

Tijdens sessies vind ik het belangrijk dat we een gelijkwaardige relatie aan kunnen gaan op basis van veiligheid en vertrouwen. Ik ben Petra met een rugzak vol aan ervaringen en jij bent de deskundige van jouw eigen leven en hebt jouw eigen rugzak vol ervaringen. Door dit besef help ik jou (opnieuw) inzicht te krijgen in de dingen waar je op dit moment tegenaan loopt. Jij hebt hierin echter zelf een keuze of je dit wilt en kunt veranderen. Hierin ondersteun ik jou, ik zal het echter nooit van jou over (kunnen) nemen.

Ik ben aangesloten bij de RBCZ, de NVAGT en de EAGT. Hierdoor zijn vergoedingen vanuit de zorgverzekering in veel gevallen mogelijk. Vraag dit na bij je zorgverzekeraar of via de zorgwijzer.

Ik ontmoet je graag voor een gratis kennismaking.

Gestalttherapie of coaching kan onder andere hulp bieden bij:

 • Werk gerelateerde problemen
 • Persoonlijke ontwikkeling en groei
 • Onzekerheid over zwangerschap of pas verworven ouderschap
 • Relatieproblemen
 • Angst gevoelens
 • Omgaan met conflicten
 • Onrust
 • Stress
 • Rouw
 • Zingeving
 • Lichamelijke klachten zonder duidelijke oorzaak
 • Of gewoon niet lekker in je vel zitten

Ervaringen van mijn klanten

In een aantal prettige coachingsgesprekken kwam naar boven wat mij dwars zat en hoe ik dit op een andere manier aan kan pakken. Petra is professioneel betrokken, hierdoor voelde het voor mij veilig. Ze houdt je ook een spiegel voor, wat mij goed heeft geholpen. Ik raad haar zeker aan.

Petra Bakker

Docent

Ik heb veel aan de gesprekken gehad. Ik ben meer bewust van mijn valkuilen en merk veel eerder als ik erin stap. Ik probeer dingen wat meer te laten gaan zodat ik mijn werk minder controleer en het thuis beter van me af kan zetten. Ook hebben we wat zaken van vroeger aangehaald, dingen die toen zijn gebeurt kan ik helaas niet veranderen. je hebt me wel geholpen er anders naar te kijken zodat ik er beter op terug kijk.

Bart

De oplossing ligt dichter bij jezelf dan je denkt

Veel klanten die bij mij komen hebben al veel achter de rug. Soms is er een verleden in de hulpverlening of de GGZ of zijn er veel pogingen om het anders te doen mislukt. Mijn streven is om altijd vanuit een persoonlijke benadering (dialogische benadering) een veilige setting te creëren waar je jezelf durft te laten zien. Je hoeft niet het achterste van je tong te laten zien, je mag ‘nee’ zeggen. Vanuit deze veiligheid is het onderzoek naar jezelf en de invloed die jij zelf hebt gewaarborgd.

Een eerste kennismaking van 30 minuten is gratis. Enkele vervolgbehandelingen zijn € 70,- Omdat mijn ervaring is dat er meer nodig is dan één gesprek kun je kiezen uit één van onderstaande pakketten. Of neem contact op voor de mogelijkheden.

Coaching binnen organisaties

Dialogisch biedt ook coachingtrajecten aan voor medewerkers van verschillende organisaties en gemeenten. Vraag hiervoor telefonisch, via het contactformulier of de email naar de mogelijkheden en een passende offerte.

Wil jij weer de regie over jouw eigen leven?

Laten we dan samen kijken hoe ik je hierbij kan helpen!

Veelgestelde vragen

Zijn er vergoedingen mogelijk vanuit de verzekering?

Voor gestalttherapie zijn vergoedingen mogelijk vanuit de aanvullende zorgverzekering. Vraag bij je zorgverzekeraar de voorwaarden na.

Voor leefstijlcoaching zijn op dit moment bij mij geen vergoedingen mogelijk omdat ik nog in opleiding ben. Vanwege deze reden biedt ik het traject voor een lagere prijs aan.

Coaching is ook mogelijk vanuit jou werkgever. Vraag hiervoor jouw werkgever om meer informatie. Ik kan met jouw werkgever contact opnemen om een passende offerte op te maken!

Is gestalttherapie zweverig?

Gestalttherapie is zeker niet zweverig. Het gaat over hoe jij jouw problemen ervaart, en niet zozeer over wat deze problemen zijn. Hierdoor praten we veel meer over jouw gedachten, gevoel in jouw lichaam (bijvoorbeeld gespannen schouders) en emoties (of je er boos, bang, blij of verdrietig van wordt). Dit is voor veel mensen nieuw en spannend. Hierdoor is gestalttherapie niet zweverig maar juist heel down to earth.

Ik ben geen prater, kan ik dan wel bij jou terecht?

De therapie en coaching die ik aanbiedt gaat door middel van een gesprek. Mijn ervaring is dat veel mensen zeggen ‘geen prater’ te zijn en toch veel te vertellen hebben. Daarnaast gaat het ook om een ‘ervaren’. Wat gebeurt er als je jouw problemen tegen mij uitspreekt? Hoe is het voor je om in een veilige en betrouwbare setting toch te vertellen waar je eigenlijk zo verdrietig om bent of waar je zo van baalt? Wie heeft jou geleerd dat je ‘geen prater’ bent?

Moet mijn huisarts weten dat ik naar jou toe ga?

Nee, dat hoeft niet. Het kan natuurlijk ondersteunend zijn, maar het is zeker niet verplicht. Net zomin als dat ik jouw huisarts in zal lichten of informatie over jou zal uitwisselen met anderen. Sterker nog, dit mag ik alleen maar doen mét jou schriftelijke toestemming!

Geef je ook coaching binnen bedrijven?

Als jij als werknemer coaching wilt om een probleem op je werk aan te pakken dan is er via jouw werkgever wellicht een mogelijkheid om een traject te starten. 

Ik kan samen met jou en jouw leidinggevende een kosteloos en vrijblijvend gesprek aangaan om te onderzoeken wat ik voor jou kan betekenen. Voor jouw werkgever maak ik dan een vrijblijvende offerte op maat. Zodra deze getekend is gaat wij van start!

Waarom zijn trajecten goedkoper dan één enkele sessie?

Dit komt omdat het voor mij en voor jou meer zekerheid biedt voor het proces wat we samen zullen doorlopen. Ik wil jou graag helpen met jouw problemen, in mijn optiek zijn daar meerdere sessie voor nodig. Om een traject samen te stellen zorg ik ervoor dat het voor jouw betaalbaar blijft en mij ook zekerheid biedt dat we het traject goed kunnen doorlopen en afronden. 

Ik gebruik hierin mijn eigen invloed 🙂

Mag ik iemand meenemen?

Als je het zelf spannend vindt om te komen kan je natuurlijk iemand als steun meevragen. Weet wel dat ik individuele therapie en coaching biedt en bijvoorbeeld geen relatietherapie. Je partner, een vriendin of je moeder een keer meenemen kan ook zeer verhelderend  of steunend zijn aan dat wat je wilt bereiken. Dit kunnen we uiteraard ten alle tijden bespreken!

Wil je bewuster leven?

Laten we een afspraak maken om te kijken hoe jou dit gaat lukken!